Binnenhuisarchitectuur dagopleiding Utrecht, Amsterdam e.a.

Niveau
Tijdsduur

Binnenhuisarchitectuur dagopleiding Utrecht, Amsterdam e.a.

IPD Opleidingen
Logo van IPD Opleidingen
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 7,5 IPD Opleidingen heeft een gemiddelde beoordeling van 7,5 (uit 115 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

7,3
Gemiddeld cijfer voor Binnenhuisarchitectuur dagopleiding Utrecht, Amsterdam e.a.
Gebaseerd op 7 ervaringen Lees alle ervaringenchevron_right
starstarstarstarstar_border
Shureska Ocalia
Binnenhuisarchitectuur
8
Binnenhuisarchitectuur dagopleiding Utrecht, Amsterdam e.a.

"Fijne lesmethode.
Enthousiaste docente.
Welwillend naar allen.

Erg begripvol over privé situatie. En dat was met mijn zware zwangerschap erg fijn om te hebben.

Deelt haar kennis graag en staat vaak klaar voor vragen .
" - 19-04-2021 12:02

"Fijne lesmethode. Enthousiaste docente. Welwillend naar allen. Erg begripvol over privé situatie. En dat was met mijn zware zwangerscha… alles lezen - 19-04-2021 12:02

Hartelijk bedankt voor je positieve review Shureska! Wat tof dat je zo tevreden bent over de lesmethode en je docent Charlotte. Mooi om te horen dat ze zo persoonlijk betrokken was en deskundig!

- 19-04-2021 12:02

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Volg klassikale, praktijkgerichte opleidingen met een erkend diploma op het gebied van Makelaardij, Ecologie, Creativiteit en Administratie.

Creatieve beroepsopleiding
De dagopleiding Binnenhuisarchitectuur is de ideale basis voor een carrière als binnenhuisontwerper. U ontwikkelt een eigen stijl en visie, leert alles over kleuren, materialen en bouwtechnieken en oefent uw presentatievaardigheden. Na 17 lesweken bent u helemaal voorbereid op het erkende beroepsexamen.

De voordelen van een dagopleiding Binnenhuisarchitectuur
Als u kiest voor de dagopleiding, heeft u om de week een dag les van 10.00 tot 16.00 uur. Tussen de lessen door bent u bezig met huiswerkopdrachten en examenvoorbereiding. U rondt de opleiding in een snel tempo af, zodat u daarna direct aan het werk kunt. De opleiding bestaat uit 17 lessen; u gaat hard aan het …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

"Wat zijn de kosten voor het lesmateriaal voor de Opleiding Binnenhuisarchitectuur?"

Gevraagd door Ellen - 10-07-2019 11:40
Voor de Opleiding Binnenhuisarchitectuur zijn de kosten van het lesmateriaal € 200,-.
Milou Gulink
Beantwoord door Milou Gulink (Springest adviseur)

"Wanneer ik de Opleiding Binnenhuisarchitectuur bij IPD heb afgerond en het diploma heb behaald, welke titel mag ik dan gebruiken?"

Gevraagd door Ellen - 10-07-2019 11:38
Na het volgen de Opleiding Binnenhuisarchitectuur bij IPD mag je de titel Interieur- Binnenhuisontwerper gebruiken. De titel interieur- binnenhuisarchitect is wettelijk beschermd door de Wet op de architectentitel. Voor inschrijving in het architectenregister is bezit van een specifiek in deze wet genoemd masterdiploma vereist. Bekijk ook de informatie op het Architectenregister.
Milou Gulink
Beantwoord door Milou Gulink (Springest adviseur)

"Hoe gaat het examen in zijn werk voor de opleiding Binnenhuisarchitectuur van IPD?"

Gevraagd door Ellen - 10-07-2019 11:37
De Opleiding Binnenhuisarchitectuur rond je af met een examen en vakdiploma van een erkend en onafhankelijk examenbureau. Het diploma is het bewijs voor jouw toekomstige opdrachtgever of werkgever dat je gekwalificeerd bent. Voor het examen ga je nog eens helemaal door de theorie heen en je laat in een eindopdracht en presentatie zien dat je de praktijk van Binnenhuisarchitectuur beheerst. Na het harde werken wordt je beloond met een beroepsdiploma tot binnenhuisontwerper waarmee u aan het werk kunt! U heeft de keuze uit twee examenbureaus waar de opleiding van IPD perfect bij aansluit: 1. Examenbureau Creatiefnivo 2. Examenbureau EHCB
Milou Gulink
Beantwoord door Milou Gulink (Springest adviseur)

"Hoeveel bedraagt het examengeld voor de Opleiding Binnenhuisarchitectuur?"

Gevraagd door Linda - 20-11-2017 15:05
Voor de Opleiding Binnenhuisarchitectuur bedraagt het examengeld € 335,00 excl. BTW - het examengeld is in principe vrijgesteld van btw. Het examen Binnenhuisarchitectuur leg je af bij een extern examenbureau en dien je dus apart te boeken.
Victoria Broens
Beantwoord door Victoria Broens (Springest adviseur)

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Binnenhuisarchitectuur, Technisch ontwerp, Tuinarchitectuur, AutoDesk 3ds Max en AutoCAD.

Volg klassikale, praktijkgerichte opleidingen met een erkend diploma op het gebied van Makelaardij, Ecologie, Creativiteit en Administratie.

Creatieve beroepsopleiding
De dagopleiding Binnenhuisarchitectuur is de ideale basis voor een carrière als binnenhuisontwerper. U ontwikkelt een eigen stijl en visie, leert alles over kleuren, materialen en bouwtechnieken en oefent uw presentatievaardigheden. Na 17 lesweken bent u helemaal voorbereid op het erkende beroepsexamen.

De voordelen van een dagopleiding Binnenhuisarchitectuur
Als u kiest voor de dagopleiding, heeft u om de week een dag les van 10.00 tot 16.00 uur. Tussen de lessen door bent u bezig met huiswerkopdrachten en examenvoorbereiding. U rondt de opleiding in een snel tempo af, zodat u daarna direct aan het werk kunt. De opleiding bestaat uit 17 lessen; u gaat hard aan het werk en wordt zo helemaal ondergedompeld in de wereld van het interieurontwerp.

Lessen
De lessen bestaan uit een afwisseling van theorie, begrippen, presentaties en opdrachten. U laat aan elkaar en de docent uw werk zien en u bespreekt dat onderling. U ziet wekelijks de voortgang in uw werk en bouwt meteen een mooi portfolio op, voor een vliegende start in het vak.

Binnenhuisarchitectuur is een veelzijdig vak
Het interieurvak bestaat uit drie pijlers die alledrie van belang zijn voor succes:

 1. Tekenen en ontwerpen: leren kijken, waarnemen, loslaten, durven en opnieuw beginnen. Na deze opleiding kunt u uw eigen interieurs en plattegronden tekenen! Ook als u er nu nog weinig ervaring mee heeft. Inclusief lessen in het digitale tekenprogramma SketchUp.
 2. Materiaalkennis: leren voelen en ervaren wat de effecten zijn van stoffen, kleuren, hout, muurbedekking, verlichting, enzovoort.
 3. Verkopen van uzelf en uw ontwerp: presenteren, communiceren, samenwerken, ondernemen en solliciteren.

De dagopleiding bestaat uit 17 lessen. In de lessen worden de volgende onderwerpen behandeld.

 • Geschiedenis van het vak
 • (Perspectief)Tekeningen
 • Werken met tekenprogramma Sketchup
 • Stijl en Vormgeving
 • Materialenkennis
 • Inrichtingstechnieken
 • Kleurenleer
 • Schetsen
 • Modetrends
 • Designs
 • Styling
 • Verlichtingstechnieken
 • Presentatietechnieken

Ontwerpleer en de praktische toepassing met 3D-tekenen
Veel lestijd wordt besteed aan schetsen en tekenen. Het is immers van groot belang dat u als interieurontwerper vlot en precies uw ideeën kunt laten zien aan uw opdrachtgever, soms zelfs ter plekke tijdens een intakegesprek. In de vernieuwde opleidingen binnenhuisontwerp hebben we twee extra dagen ingeruimd voor Ontwerpleer. U krijgt theorie over (visueel) ontwerpen en leert dit direct toepassen in een digitaal tekenprogramma (bijvoorbeeld Google SketchUp). Met zo'n programma maakt u kennis met in 3D. Laat uw ontwerpen tot leven komen voor uzelf en uw klant! Werken met een digitaal tekenprogramma hoort niet bij de verplichte examenstof, maar is een onmisbare vaardigheid voor de interieurontwerper.

Lichtplan maken en Interieurstyling
De opleiding is onlangs uitgebreid met een module Lichtplan maken en een module Interieurstyling. Deze onderwerpen zaten al in de cursus, maar er was veel behoefte om meer te oefenen met deze thema's.

Beste start in het ontwerpvak
Met deze opleiding legt u een uitstekende basis als interieurontwerper. U begint al tijdens de lessen met het ontwikkelen van uw eigen stijl en signatuur. U leert vooral door te doen, dus u gaat veel tekenen met de hand (van schetsen tot wandaanzichten), ontwerpen en moodboards maken.

Lesmethode en docent
Uw docent is een ervaren professional uit de praktijk, die het binnenhuisvak door en door kent. Het enthousiasme van onze docenten binnenhuisontwerp werkt absoluut aanstekelijk! Al het onderwijs van IPD Opleidingen is klassikaal en de groepen zijn niet groot. Er is altijd veel ruimte voor individuele aandacht en uw persoonlijke vragen. 
In de klas bouwt u meteen een mooi netwerk op. De docent en medecursisten houden buiten de lessen contact via de IPDELO, de elektronische leeromgeving waar ook aanvullend lesmateriaal te vinden is.
U krijgt om de week les. Tussen de lessen bent u bezig met huiswerkopdrachten en de voorbereidingen op het examenwerk. 

Niveau
U heeft geen specifieke vooropleiding nodig. Het niveau van de opleiding ligt op mbo+/hbo-niveau. U gaat enorm veel leren in een korte tijd, dus het tempo ligt hoog. U wordt even helemaal ondergedompeld in het interieurvak! Heeft u vragen over het niveau, neem dan gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen
Het examen voor Binnenhuisarchitectuur wordt verzorgd door twee examenbureau's: EHCB en CreatiefNivo. Beide examenbureau's kennen een theorie- en praktijkexamen. De opdrachten die gemaakt dienen te worden voor het praktijkexamen dienen gelijk als een mooie start van uw portfolio!

Veel extra’s bij IPD
Bij IPD krijgt u in de les veel examentraining en leert u ontwerpen en presenteren. Buiten de lessen om organiseert IPD veel voor u:

Extra en gratis trainingen

U mag gratis deelnemen aan klassikale trainingen die regelmatig worden verzorgd. Kijk voor het overzicht van deze trainingen op onze website.

Netwerkdagen en Carrièreteam

Het Carrièreteam van IPD bestaat uit intern opgeleide intercedenten. Het Carrièreteam doet er alles aan om u op weg te helpen naar een baan of om u te ondersteunen met het opzetten van een eigen onderneming. Verder organiseert het IPD Carrièredagen. Ondersteuning van Carrièreteam is gratis voor (ex-)IPD-cursisten

Examentraining

Tijdens de les oefent u al veel examenopgaven

Extra examentrainingen in Utrecht

Deze extra examentrainingen mag u net zolang volgen totdat u het examen heeft behaald (dat is meestal niet nodig omdat onze kandidaten meestal meteen slagen voor de examens)

Catering

In Utrecht en Amsterdam is de catering gratis.

Vooropleiding
Voor de opleiding Binnenhuisarchitectuur is geen vooropleiding vereist. Wij raden echter wel een HBO werk- en denkniveau aan vor de opleiding. U kunt altijd telefonisch contact opnemen met een van onze studieadviseurs. Zij gaan graag met u om de tafel zitten om een helder overzicht rondom de studiebelasting te krijgen.

Proefles volgen?

In Utrecht worden proeflessen verzorgd zodat u goed kunt beoordelen of de opleiding bij u past. U kunt zich hiervoor telefonisch of per mail opgeven.

Meer weten? Vraag de brochure aan via Springest.

Aanmelden?

Nog deze week profiteren van de flinke vroegboekkorting? Meld u zich dan deze week nog aan!

7,3
Gemiddeld cijfer voor Binnenhuisarchitectuur dagopleiding Utrecht, Amsterdam e.a.
Gebaseerd op 7 ervaringen
starstarstarstarstar_border
Shureska Ocalia
Binnenhuisarchitectuur
8
Binnenhuisarchitectuur dagopleiding Utrecht, Amsterdam e.a.

"Fijne lesmethode.
Enthousiaste docente.
Welwillend naar allen.

Erg begripvol over privé situatie. En dat was met mijn zware zwangerschap erg fijn om te hebben.

Deelt haar kennis graag en staat vaak klaar voor vragen .
" - 19-04-2021 12:02

"Fijne lesmethode. Enthousiaste docente. Welwillend naar allen. Erg begripvol over privé situatie. En dat was met mijn zware zwangerscha… alles lezen - 19-04-2021 12:02

Hartelijk bedankt voor je positieve review Shureska! Wat tof dat je zo tevreden bent over de lesmethode en je docent Charlotte. Mooi om te horen dat ze zo persoonlijk betrokken was en deskundig!

- 19-04-2021 12:02
starstarstarstarstar_border
Marjolijn Luty
8
Binnenhuisarchitectuur dagopleiding Utrecht, Amsterdam e.a.

"Een goede, praktische opleiding die je alle handvatten geeft om als interieurdesigner te starten. Er wordt veel geoefend met handmatig en 3d tekenen, maar er wordt ook praktische informatie gegeven over zelfstandig starten. Een aanrader! " - 15-04-2021 09:20

"Een goede, praktische opleiding die je alle handvatten geeft om als interieurdesigner te starten. Er wordt veel geoefend met handmatig en 3d… alles lezen - 15-04-2021 09:20

Hartelijk bedankt voor je mooie review Marjolijn! Wat fijn dat je zo positief terugkijkt op de opleiding en dat je het een aanrader vindt!

- 15-04-2021 09:20
Tineke Brouwer
starstarstarstarstar_border
Tineke Brouwer
Social worker
8
Binnenhuisarchitectuur dagopleiding Utrecht, Amsterdam e.a.

"Geweldige opleiding om je creatieve carrière als interieur architect mee te starten. Ik heb ontzettend veel geleerd van de docenten, maar ook van de klas. Ook was de docent altijd zeer bereikbaar en bereidbaar om te helpen via zoom tijdens deze Corona periode. " - 13-01-2021 10:20

"Geweldige opleiding om je creatieve carrière als interieur architect mee te starten. Ik heb ontzettend veel geleerd van de docenten, maar oo… alles lezen - 13-01-2021 10:20

Hartelijk bedankt voor je enthousiaste review Tineke! Wat mooi om te horen dat je zoveel geleerd hebt en zo tevreden bent over de docenten. Heel veel succes in je verdere creatieve carrière toegewenst!

- 13-01-2021 10:20
starstarstar_borderstar_borderstar_border
Petra Wagenmakers
4
Binnenhuisarchitectuur dagopleiding Utrecht, Amsterdam e.a.

"De proefles was enorm inspirerend en werd gegeven door 'n enthousiaste docent.
Maar vanaf 't begin dat ik me had ingeschreven tot aan 't eind was 't zeer teleurstellend.
Het begon al met gebrek aan communicatie over hoe en wat qua start.
Op 't laatste moment werd bv besloten dat 't 1 week later zou starten, met als gevolg dat er slechts 1 week zat tussen de laatste les en 't examen.
Wij hadden twee docenten; 1 de 1ste 6 lessen, de ander de overige 6 lessen. De lessen van de 1ste docent bestonden grotendeels uit 't ellenlang bespreken van de huiswerkopdrachten (en als je pech had kwam je niet eens aan de beurt), uit 't kijken naar YouTube filmpjes en 't letterlijk oplezen van teksten uit 'n boek.
We hebben haar geprobeerd aan te spreken, maar dit had totaal geen zin en/of effect.
Onze 2de docent was 't tegenovergestelde; vol passie en enthousiasme probeerde hij ons zo veel mogelijk bij te brengen. Zijn niveau was erg hoog, waardoor er 'n groot gat zat tussen deze overgang van docenten.
Tijdens de examentraining kwam ik er door cursisten van andere docenten achter dat er echt 'n enorm niveauverschil was tussen de lessen die wij en zij gevolgd hadden.
Het ligt dus heel erg aan welke docent je hebt, wat natuurlijk waanzin is.
Na de cursus heb ik mijn ervaring gedeeld met 't IPD. Aangezien ik niet de enige teleurgestelde cursist was, boden ze 'n extra trainingsdag tekenen aan. En persoonlijk kon ik de cursus (deels) opnieuw volgen. Die extra trainingsdag was 1 grote desillusie; wij hadden gedacht dat 't puur voor onze groep zou zijn, maar nee, er zaten 17(!) cursisten bij die nog examen moesten doen. Wat 'n grap! Ons werd de illusie gewekt dat 't alleen voor ons bedoeld was.
Dus als ik 'n tip mag geven; niet aan beginnen bij hen. NIA academie biedt soortgelijke cursussen aan en is echt vele malen professioneler. Ik heb hier namelijk wat aanvullende trainingen gevolgd.
Dit is slechts 'n beknopt overzicht van mijn, helaas negatieve, ervaring. " - 10-07-2017 12:54

"De proefles was enorm inspirerend en werd gegeven door 'n enthousiaste docent. Maar vanaf 't begin dat ik me had ingeschreven tot aan 't e… alles lezen - 10-07-2017 12:54

starstarstarstar_halfstar_border
Annelieke van der Waard
7
Binnenhuisarchitectuur dagopleiding Utrecht, Amsterdam e.a.

"De cursus is zeer interessant en leuk om te volgen. Onderschat daarentegen het niveau van de opleiding en examens niet! Wanneer je het 'niet in de vingers hebt' is het een zware en zeer uitdagende klus, vanwege het zeer hoge tempo!
Onze docent was een super inspirerende en enthousiast persoon; elke les was een feestje! " - 24-07-2014 15:11

"De cursus is zeer interessant en leuk om te volgen. Onderschat daarentegen het niveau van de opleiding en examens niet! Wanneer je het 'niet… alles lezen - 24-07-2014 15:11

starstarstarstarstar_border
Henrieta Harcarikova
8
Binnenhuisarchitectuur dagopleiding Utrecht, Amsterdam e.a.

"De cursus voldeed boven verwachting. Het niveau was goed. Het was fijn dat de docent uit de praktijk kwam, hierdoor voelden de opdrachten realistischer aan en alle vragen die je stelt, konden direct beantwoord worden (met vaak voorbeelden uit de praktijk). De cursus geeft een mooie basis in het vakgebied en geeft je het juiste gereedschap om je verder te specialiseren of voor je zelf te beginnen. Mij gaf het zeker meer zelfvertrouwen en is een mooie aanvulling op mijn Bouwkunde vooropleiding." - 21-07-2014 14:59

"De cursus voldeed boven verwachting. Het niveau was goed. Het was fijn dat de docent uit de praktijk kwam, hierdoor voelden de opdrachten re… alles lezen - 21-07-2014 14:59

starstarstarstarstar_border
Karin Scholten
8
Binnenhuisarchitectuur dagopleiding Utrecht, Amsterdam e.a.

"De cursus was gevarieerd in zijn opzet, allerlei onderwerpen kwamen aan bod. Samen met de eigen inbreng van onze zeer enthousiaste en ter zake kundige leraar, zorgt de cursus voor een goede basis om als binnenhuisarchitect te starten. Ik heb deze cursus samen met mijn partner gevolgd en alletwee waren we zeer enthousiast over de cursusdagen! " - 11-07-2014 15:38

"De cursus was gevarieerd in zijn opzet, allerlei onderwerpen kwamen aan bod. Samen met de eigen inbreng van onze zeer enthousiaste en ter za… alles lezen - 11-07-2014 15:38

Hieronder vind je de veelgestelde vragen van andere bezoekers. Als je ook een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

"Wat zijn de kosten voor het lesmateriaal voor de Opleiding Binnenhuisarchitectuur?"

Gevraagd door Ellen - 10-07-2019 11:40
Voor de Opleiding Binnenhuisarchitectuur zijn de kosten van het lesmateriaal € 200,-.
Milou Gulink
Beantwoord door Milou Gulink (Springest adviseur)

"Wanneer ik de Opleiding Binnenhuisarchitectuur bij IPD heb afgerond en het diploma heb behaald, welke titel mag ik dan gebruiken?"

Gevraagd door Ellen - 10-07-2019 11:38
Na het volgen de Opleiding Binnenhuisarchitectuur bij IPD mag je de titel Interieur- Binnenhuisontwerper gebruiken. De titel interieur- binnenhuisarchitect is wettelijk beschermd door de Wet op de architectentitel. Voor inschrijving in het architectenregister is bezit van een specifiek in deze wet genoemd masterdiploma vereist. Bekijk ook de informatie op het Architectenregister.
Milou Gulink
Beantwoord door Milou Gulink (Springest adviseur)

"Hoe gaat het examen in zijn werk voor de opleiding Binnenhuisarchitectuur van IPD?"

Gevraagd door Ellen - 10-07-2019 11:37
De Opleiding Binnenhuisarchitectuur rond je af met een examen en vakdiploma van een erkend en onafhankelijk examenbureau. Het diploma is het bewijs voor jouw toekomstige opdrachtgever of werkgever dat je gekwalificeerd bent. Voor het examen ga je nog eens helemaal door de theorie heen en je laat in een eindopdracht en presentatie zien dat je de praktijk van Binnenhuisarchitectuur beheerst. Na het harde werken wordt je beloond met een beroepsdiploma tot binnenhuisontwerper waarmee u aan het werk kunt! U heeft de keuze uit twee examenbureaus waar de opleiding van IPD perfect bij aansluit: 1. Examenbureau Creatiefnivo 2. Examenbureau EHCB
Milou Gulink
Beantwoord door Milou Gulink (Springest adviseur)

"Hoeveel bedraagt het examengeld voor de Opleiding Binnenhuisarchitectuur?"

Gevraagd door Linda - 20-11-2017 15:05
Voor de Opleiding Binnenhuisarchitectuur bedraagt het examengeld € 335,00 excl. BTW - het examengeld is in principe vrijgesteld van btw. Het examen Binnenhuisarchitectuur leg je af bij een extern examenbureau en dien je dus apart te boeken.
Victoria Broens
Beantwoord door Victoria Broens (Springest adviseur)

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)