Individueel coach traject obv TMA methode

Tijdsduur
Trainers
Walter Markus+3

Individueel coach traject obv TMA methode

PRiMAN
Logo van PRiMAN

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Dit product heeft geen vaste startdata en/of plaatsen.Vraag informatie aan over deze Coaching

PRiMAN biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: Brugge, Gent

Beschrijving

Wanneer is dit een goede oplossing voor jou?

Met dit traject geef je een boost aan je loopbaan of carriere. Je herkent je bijvoorbeeld in de volgende situaties: 

 • Je bent toe aan een uitdagende nieuwe rol en je wilt je daarvoor in de kijker spelen.
 • Je bent al gepromoveerd naar zo'n rol en je wilt er een succes van gaan maken.
 • Je hebt gevoel dat er meer in je zit dan je nu kunt laten zien maar je weet niet goed hoe je jouw potentieel beter zou kunnen uitnutten.

Ditt traject is ook mogelijk als vervolg op een TMA TalentAnalyse (https://www.springest.nl/priman-2/tma-talentenanalyse-met-talentgesprek). 

Wat ga je doen?

De eerste stap is het doen van een Talenten Analyse, dat geeft een …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Personal Coaching Trajecten, Teamcoaching, Budgetcoach, Mental coach en Coaching in de zorg.

Wanneer is dit een goede oplossing voor jou?

Met dit traject geef je een boost aan je loopbaan of carriere. Je herkent je bijvoorbeeld in de volgende situaties: 

 • Je bent toe aan een uitdagende nieuwe rol en je wilt je daarvoor in de kijker spelen.
 • Je bent al gepromoveerd naar zo'n rol en je wilt er een succes van gaan maken.
 • Je hebt gevoel dat er meer in je zit dan je nu kunt laten zien maar je weet niet goed hoe je jouw potentieel beter zou kunnen uitnutten.

Ditt traject is ook mogelijk als vervolg op een TMA TalentAnalyse (https://www.springest.nl/priman-2/tma-talentenanalyse-met-talentgesprek). 

Wat ga je doen?

De eerste stap is het doen van een Talenten Analyse, dat geeft een beeld van je mentale persoonlijkheid en je drijfveren. Inzicht hierin is de basis. 

De tweede stap is een Competentie Analyse en die is gericht op het verkrijgen van feedback en inzichten/ suggesties uit je directe omgeving. De mensen die dagelijks met je werken hebben een goed beeld van jouw performance en kunnen vanuit hun perspectief een goede reflectie geven op jou. 

De derde stap is het opstellen van een concreet persoonlijk actieplan waarbij je ervoor zorgt dat je die competenties ontwikkelt die nuttig zijn vanuit het perspectief van de organisatie en bouwen op jouw talenten.

Afhankelijk van jouw specifieke wensen en/of uitgangssituatie is individueel maatwerk in deze stappen natuurlijk altijd mogelijk. 

Sessie 1. Talent en Motivatie Analyse

Je eerste sessie is een Talentgesprek. Voorafgaand daaraan wordt je uitgenodigd een (online) Talenten Analyse te doen. Dat vergt ongeveer 45 minuten en kun je doen op je computer of telefoon. 

Eventueel kunnen we dit nog uitbreiden met een capaciteiten test, waarbij je toetsen op je cognitieve mogelijkheden en een aantal basisvaardigheden. 

Insteek van het talentgesprek zijn de volgende onderwerpen:

 • Wat zijn je talenten en drijfveren en hoe vertalen die zich naar kwaliteiten, valkuilen en ontwikkelpunten?
 • Waar sta je in je carrière, hoe heeft het zover kunnen komen en hoe zie je eigen toekomst? 
 • Doorvertaling naar de leer- en ontwikkelbaarheid van competenties

Sessie 2. Competentie analyse 

Doel is het verkrijgen van feedback vanuit je directe omgeving (collega’s en eventueel ook klanten). We doen dan op basis van concrete gedragsindicatoren een 360 graden feedback analyse. Hieruit ontstaat een helder beeld van de vaardigheden die je al goed ontwikkeld hebt en waar je je kunt verbeteren. 

In combinatie met de talenten analyse van stap 1 geeft het richting aan je ontwikkelinspanningen. 

 • Wat doe je vanuit natuurlijke kracht al goed? 
 • Welke competenties wil je ontwikkelen of verder door ontwikkelen? 

Sessie 3. Talent Ontwikkel Plan 

Nu is het zaak de verworven inzichten om te zetten in concrete acties. Dat doe je door samen met je coach een talent ontwikkelplan op te stellen waarin je heel concreet opschrijft wat je komende periode gaat doen om je eigen ontwikkeling een boost te geven en welke (meetbare) resultaten je daarbij wilt boeken. In je talent ontwikkel plan schrijf je bijvoorbeeld:

 • welke training/ cursussen je gaat doen en welke competenties je daarmee gaat ontwikkelen;
 • met welke senior mensen je gaat meelopen of je inhoudelijk laat begeleiden om actief te werken aan nieuwe vaardigheden en ervaringen op te doen.
 • hoe je je werk in overleg met je collega’s en leidinggevende anders gaat organiseren op een manier die past binnen de randvoorwaarden van de organisatie maar beter aansluit op jouw drijfveren en talenten.
 • hoe je de door jouw gewenste carrièrestap gaat realiseren. 
 • hoe je door een coach in de arm te nemen actief gaat werken aan de belemmerende overtuigingen die je dwars zitten (optie).

Persoonlijke online ontwikkelomgeving (TMA portal) 

Met je persoonlijke TOP is je traject afgerond. Gedurende het gehele traject heb je toegang tot je persoonlijke ontwikkelomgeving in een TMA portal die je gebruikt om je analyses te doen en om je ontwikkel inspanningen in te verwerken. Natuurlijk kun je hierin ook alle resultaten van je analyses in terugvinden en als rapport downloaden. Je treft er ook tips en ontwikkelsuggesties aan die zijn afgestemd op jouw talenten en drijfveren. En een handige tool om je ontwikkel-doelen SMART te formuleren. Ook na afronding van het traject kun je hier nog een jaar lang gebruik van maken.    

Optie: coaching (3 of 9 extra sessies)  

Als je na het opstellen van je TOP tot de conclusie komt dat je je bij het realiseren en uitvoeren van je plan wilt laten ondersteunen door jouw (of eventueel een andere) coach dan is dat mogelijk.

Wij bieden daarvoor 2 aanvullende opties. Op basis van je TOP kan je coach je adviseren over de voor jou best passende aanpak.  

Kies voor 3 extra sessies (optie 1) als je je wilt ontwikkelen op competenties waar je in de basis wel voldoende talent voor hebt maar waar het schort aan kennis en ervaring en hoe je jouw talenten het beste kunt benutten. Situaties waar je aan kunt denken:

 • Ontevredenheid bij jouw ondergeschikten over de wijze van aansturing.
 • Je hebt moeite om je draai te vinden sinds je thuiswerkt.
 • Je vindt het lastig om de juiste hulp vraag te stellen aan je collega's.
 • Je verliest verbinding met je collega's sinds iedereen op afstand werkt; je krijgt zaken niet meer zo makkelijk voor elkaar.  
 • Er is sprake van (sluimerende) conflictueuze situaties op de werkvloer die jouw werkplezier en prestaties negatief beïnvloeden.
 • Je vindt het lastig om collega's aan te spreken op het niet nakomen van afspraken.
 • Je hebt moeite om je grenzen aan te geven en te bewaken.

Kies voor 9 extra sessies (optie 2) als je je wilt onwikkelen op competenties waar je weinig talent voor hebt. Als dit het geval is, is het raadzaam om eerst te gaan werken aan je belemmerende overtuigingen. Het is belangrijk dat je gemotiveerd bent. Daarbij kan jouw coach je helpen. Ben je gemotiveerd dan krijg je verdiepende coach technieken aangereikt die je helpen bij de volgende vraagstukken:

 • Je vindt dat je te weinig handelt vanuit je eigen belang (persoonlijk leiderschap). 
 • Je merkt dat je steeds sneller geïrriteerd raakt en maakt je zorgen op het krijgen van een burn-out.
 • Je prestaties blijven achter en je ervaart een soort van vastlopen, je kunt er niet de vinger opleggen waardoor dat komt en wat er aan te doen.
 • Een reorganisatie heeft de inhoud van je werk veranderd. Je mist overzicht en wilt ondersteuning om je weer thuis te voelen in je nieuwe werk.
 • Je gaat re-integreren na een burnout en wilt absoluut voorkomen dat je dat weer opnieuw mee gaat maken.
 • Je volgt een 2e spoor traject en wilt snel weer gereed zijn voor een nieuwe start

Wat gebeurt er na je aanmelding?

Eén van de TMA gecertificeerde en ervaren coaches uit onze coachpool neemt contact met je op voor het plannen van een intake. Als je een voorkeur hebt voor een specifiele coach kun je dat bij je aanmelding opgeven.  Pas na de intake beslis je definitief of je met deze coach je traject in wilt.  

Geef je carriere een boost op basis van een online talentgesprek met een gecertificeerde talent coach die je op basis van TMA Talentenanalyse een diep en betrouwbaar inzicht geeft in je drijfveren, talenten en competenties.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.
Walter Markus
Walter Markus
Talent als uitgangspunt voor gerichte ontwikkeling!
Alex Loopik
Alex Loopik
Leiderschaps-coach & Organisatie Effectiviteits-coach
Diana van der Werff
Diana van der Werff
"A problem is not something te be solved, it's a message to be listened to"

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)