Werken met (multi)probleemgezinnen

Niveau
Tijdsduur

Werken met (multi)probleemgezinnen

Bender Academie
Logo van Bender Academie
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,7 Bender Academie heeft een gemiddelde beoordeling van 8,7 (uit 7 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Jij hebt de regiefunctie en gaat voor samenwerking in complexe gezinssituaties

  Binnen het brede sociale domein (Wmo, Jeugdwet en Participatiewet) komen consulenten in aanraking met mensen en gezinnen met meerdere problemen, ook wel multi-probleemgezinnen genoemd. Kenmerkend aan deze doelgroep is dat ze op verschillende leefgebieden problemen ervaren en vaak niet weten waar ze moeten beginnen om hun problemen aan te pakken. De hulpverlening aan deze gezinnen loopt vaak versnipperd en er is weinig grip op de situatie. Hoe kan het sociaal domein deze gezinnen op integrale wijze benaderen? Wat is daarin effectief? En hoe kan de ondersteuning die vaak vanuit verschillende wettelijke kaders word…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Jij hebt de regiefunctie en gaat voor samenwerking in complexe gezinssituaties

  Binnen het brede sociale domein (Wmo, Jeugdwet en Participatiewet) komen consulenten in aanraking met mensen en gezinnen met meerdere problemen, ook wel multi-probleemgezinnen genoemd. Kenmerkend aan deze doelgroep is dat ze op verschillende leefgebieden problemen ervaren en vaak niet weten waar ze moeten beginnen om hun problemen aan te pakken. De hulpverlening aan deze gezinnen loopt vaak versnipperd en er is weinig grip op de situatie. Hoe kan het sociaal domein deze gezinnen op integrale wijze benaderen? Wat is daarin effectief? En hoe kan de ondersteuning die vaak vanuit verschillende wettelijke kaders wordt aangeboden, beter op elkaar aansluiten? In de cursus Werken met (multi)probleemgezinnen gaan we met deze vragen aan de slag. Als jij samenwerking en regiename van belang vindt in complexe gezinssituaties, is deze cursus voor jou erg geschikt.  

Wil je verder groeien binnen de zorg of het publiek domein? Bender leidt al ruim 15 jaar professionals zoals jij op. Dit doen we met opleidingen, workshops en trainingen rond Wmo, jeugdzorg, participatie, werk & inkomen, schuldhulpverlening, zorg en ruimtelijk domein.

Onze opleidingen sluiten natuurlijk aan bij de meest actuele ontwikkelingen in jouw vakgebied en bij jouw behoefte aan kennis en ontwikkeling. Omdat we ze ontwikkelen in de praktijk zijn ze altijd up-to-date. We werken samen aan kennis en vaardigheden op verschillende opleidingsniveaus. In groepsverband en via e-learning.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.
  • Vraag informatie aan over deze training. Je ontvangt vanaf dan ook een seintje wanneer iemand een ervaring deelt. Handige manier om jezelf eraan te herinneren dat je wilt blijven leren!
  • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: Jeugdwet.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)