Succesvol samenwerken op afstand

Niveau
Tijdsduur
Trainers
Hans WaalsMarre Dekkers

Succesvol samenwerken op afstand

Feedback Training & Consulting
Logo van Feedback Training & Consulting
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,0 Feedback Training & Consulting heeft een gemiddelde beoordeling van 9,0 (uit 533 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Bouwen aan high performing teams

Organisaties zien graag dat medewerkers zich verbonden voelen met de visie en de missie, de waarden en normen en doelstellingen. Hoe meer verbinding er is, des te meer medewerkers vanuit een intrinsieke motivatie een succesvolle bijdrage leveren aan de collectieve ambitie en resultaten.

Naast verbinding met de organisatiedoelen is ook onderlinge verbinding van belang. Effectief en efficiënt kunnen samenwerken vraagt om het kennen van ieders eigen kwaliteiten en valkuilen en daar open over durven zijn. Van daaruit kunnen teamleden elkaar aanvullen, unieke resultaten neerzetten en zich ook succesvol verbinden met andere partijen in de markt, de keten waar ze …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Samenwerken, Teamvorming & Teamtraining, Teambuilding, Groepsdynamiek en Feedback geven.

Bouwen aan high performing teams

Organisaties zien graag dat medewerkers zich verbonden voelen met de visie en de missie, de waarden en normen en doelstellingen. Hoe meer verbinding er is, des te meer medewerkers vanuit een intrinsieke motivatie een succesvolle bijdrage leveren aan de collectieve ambitie en resultaten.

Naast verbinding met de organisatiedoelen is ook onderlinge verbinding van belang. Effectief en efficiënt kunnen samenwerken vraagt om het kennen van ieders eigen kwaliteiten en valkuilen en daar open over durven zijn. Van daaruit kunnen teamleden elkaar aanvullen, unieke resultaten neerzetten en zich ook succesvol verbinden met andere partijen in de markt, de keten waar ze deel van uitmaken en met andere afdelingen binnen de eigen organisatie.

Maar hoe houd je de verbinding in deze tijd van soms (gedwongen) samenwerken op afstand, thuis via de webcam en online-platforms? Door inzicht te krijgen in de succesfactoren van verbindend samenwerken en dit samen met je teamgenoten op jullie manier in te richten.

Doel

In deze training leer je geïnspireerd en effectief samenwerken. Je krijgt inzicht in hoe verschillende factoren de verbinding in jouw team juist nu versterken of verstoren. Je leert de signalen van een beperkte verbinding kennen en hoe je deze kan doorbreken om effectiever samen te werken en resultaten te behalen. Hoe richt jij met je team de samenwerking op afstand succesvol in?

Doelgroep

De training is bestemd voor iedereen die met of in een team werkt, ongeacht de functie of rol die je bekleedt. Als leidinggevende of als teamlid. Ook is de training zeer geschikt voor teams in organisaties die zich ontwikkelen in de richting van zelfsturing.

Inhoud

Het volledige programma Succesvol samenwerken op afstand bestaat uit een introductiemodule (Van frustratie naar verbinding) en vijf verdiepende modules per succesfactor. Onderdeel van het programma is een teamscan om na te gaan waar de focus in het programma voor jullie team ligt. Na de introductiemodule kun je vervolgens zelf je eigen programma samenstellen met de modules die voor jou interessant zijn.

Uiteraard kunnen wij, indien gewenst, voor jouw team en teamleden een specifiek maatwerkprogramma maken waarbij wij ingaan op de uitdagingen die binnen jouw organisatie spelen.

Onderwerpen

Tijdens de training komen onder meer de volgende onderwerpen aan bod:

In de introductiemodule Van frustratie naar verbinding:

 • Hoe herken je de signalen die een effectieve samenwerking in een team verstoren?
 • Welke succesfactoren voor verbindend samenwerken onderscheiden we en hoe pas je deze toe in jouw team?
 • De teamscan van jouw team: waar knelt het en waar valt de grootste winst te behalen?

Elk van de vijf vervolgmodules staat vervolgens in het teken van één bepalende succesfactor:

 1. Vertrouwen: hoe ontwikkel je het noodzakelijke vertrouwen in je team?
 2. Open communicatie: op welke wijze communiceer je in je team en hoe ga je om met conflicten?
 3. Betrokkenheid: hoe leiden gedragen besluiten tot betrokkenheid en inzet van de teamleden?
 4. Eigenaarschap: hoe vergroot je het eigenaarschap voor de collectieve doelstellingen?
 5. Resultaat: hoe behaal je doelstellingen en vier je collectieve successen?

Wil je meer weten over de onderwerpen die hierboven worden genoemd, of zie je jouw onderwerp(en) hier niet bij staan? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en gericht advies.

Opbouw modules

Dit is een blended training. Kennis en inzichten rondom de onderwerpen van de training worden vooraf, tijdens en na de training beschikbaar gesteld via de digitale leeromgeving van Feedback Training & Consulting. Doordat kennis en inzichten vooraf en tussentijds worden opgedaan, is er tijdens de online trainingssessies meer tijd om de vertaalslag naar de eigen situatie en de praktijk te maken. Hierdoor wordt een nog beter (leer)resultaat behaald.

 • Elke module begint met een online introductie over het onderwerp en het behandelen van de nodige theorie. Tevens leggen wij een mee te geven praktijkopdracht uit. Deze introductie duurt ongeveer anderhalf uur en doen wij via ZOOM of TEAMS.
 • Vervolgens ga jezelf aan de slag met de e-learning via onze Academy of krijg je nog extra theorie mee om door te lezen. Daarnaast werk je de praktijkopdracht uit.
 • Een week later komen wij weer online bij elkaar en bespreken wij de praktijkopdracht, delen de ervaringen en maken een heldere koppeling richting de praktijk. Deze bijeenkomst duurt zo’n twee uur.

Naast de open-inschrijvingsvariant is het ook mogelijk de training incompany te volgen, als maatwerk voor de specifieke situatie die geldt binnen jouw team of organisatie. We maken hiervoor graag een voorstel.

Investering

Voor het volledige (online) programma Succesvol samenwerken op afstand (bestaande uit een introductiemodule en 5 vervolgmodules) investeer je € 2.085,-.

Elke module bestaat uit voorbereidende documentatie, al dan niet met een opdracht, twee online sessies van elk anderhalf tot maximaal twee uur, met tussendoor een of meerdere e-learnings met opdrachten. De online sessies vinden verspreid in de tijd plaats.

Wil je liever aparte modules uit de training volgen? Dan is dat mogelijk door na de introductietraining van € 374,50 je in te schrijven voor € 347,50 per module. Wanneer je die optie graag kiest, dan kun je daarvoor een e-mail sturen naar info@feedbackconsulting.nl. 

Ook is het mogelijk om aanvullend op de training individuele coaching te volgen volgens de volgende pakketprijzen:

 • Een module (inclusief e-learning) met een coachsessie: € 495,00
 • Een module (inclusief e-learning) gevolgd door vier coachsessies: € 895,00

Ga je na de introductiemodule liever verder met je eigen team in een incompany maatwerkprogramma? Dan maken we graag samen met je een voorstel op maat.

Deze bedragen zijn exclusief btw, inclusief toegang tot de digitale leeromgeving met e-learnings, oefeningen, en materialen.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.
Hans Waals
Hans Waals
Leiderschap | Communicatie | Teamontwikkeling
10
Marre Dekkers
Marre Dekkers
Positieve leiderschap en organisatiecoach | teamcoach | consultant
9,3

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)