Functionerings- en beoordelingsgesprekken voeren

Niveau
Tijdsduur
Trainers
Saar BressersMichaela Ehud
Locatie
Op locatie, Online
Startdatum en plaats
Logo van Learnit
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,6 Learnit heeft een gemiddelde beoordeling van 8,6 (uit 512 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeAmsterdam
15 dec. 2020 tot 16 dec. 2020
placeHeerenveen
15 dec. 2020 tot 16 dec. 2020
placeZwolle
15 dec. 2020 tot 16 dec. 2020
placeNijmegen
17 dec. 2020 tot 18 dec. 2020
placeDen Haag
23 dec. 2020 tot 24 dec. 2020
placeRotterdam
23 dec. 2020 tot 24 dec. 2020
computer Online: Virtuele locatie: Zoom
23 dec. 2020 tot 13 jan. 2021
placeMaastricht
28 dec. 2020 tot 29 dec. 2020
placeAlkmaar
29 dec. 2020 tot 30 dec. 2020
placeBreda
4 jan. 2021 tot 5 jan. 2021
placeGroningen
5 jan. 2021 tot 6 jan. 2021
placeUtrecht
5 jan. 2021 tot 6 jan. 2021
placeAmersfoort
7 jan. 2021 tot 8 jan. 2021
placeDen Bosch
12 jan. 2021 tot 13 jan. 2021
placeAmsterdam
14 jan. 2021 tot 15 jan. 2021
placeZwolle
14 jan. 2021 tot 15 jan. 2021
placeEindhoven
19 jan. 2021 tot 20 jan. 2021
10% korting
placeArnhem
21 jan. 2021 tot 22 jan. 2021
10% korting
placeDen Haag
26 jan. 2021 tot 27 jan. 2021
10% korting
placeRotterdam
26 jan. 2021 tot 27 jan. 2021
10% korting

Beschrijving

Learnit TrainingVolg al onze trainingen nu ook Live Online, comfortabel vanuit huis! 

Het voeren van functionerings- en beoordelingsgesprekken is een waardevol middel om de belangen van je medewerkers en je organisatie te verenigen. Door op een objectieve, respectvolle manier de sterke en ontwikkelpunten van de afgelopen periode te evalueren, worden de prestaties én de motivatie van je medewerkers verhoogd. Het houdt beide partijen scherp en de samenwerking wordt geëvalueerd. Zijn de resultaten bevredigend? Is de werksfeer goed? En is er nog voldoende motivatie om tot de gewenste resultaten te komen? Ook het wederzijds bijstellen van verwachtingen komt hierbij naar voren, zodat er sprake blijft van een motiverende, productieve situatie voor beide partijen.

In de training Func…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Learnit TrainingVolg al onze trainingen nu ook Live Online, comfortabel vanuit huis! 

Het voeren van functionerings- en beoordelingsgesprekken is een waardevol middel om de belangen van je medewerkers en je organisatie te verenigen. Door op een objectieve, respectvolle manier de sterke en ontwikkelpunten van de afgelopen periode te evalueren, worden de prestaties én de motivatie van je medewerkers verhoogd. Het houdt beide partijen scherp en de samenwerking wordt geëvalueerd. Zijn de resultaten bevredigend? Is de werksfeer goed? En is er nog voldoende motivatie om tot de gewenste resultaten te komen? Ook het wederzijds bijstellen van verwachtingen komt hierbij naar voren, zodat er sprake blijft van een motiverende, productieve situatie voor beide partijen.

In de training Functionerings- en beoordelingsgesprekken voeren leer je op professionele wijze functionerings- en beoordelingsgesprekken voeren. Je krijgt inzicht in het nut van de verschillende gespreksvormen en je leert wanneer je deze inzet. We trainen je uitgebreid in verschillende gesprekstechnieken, waardoor de gesprekken soepel en vooral ook vruchtbaar verlopen.

Onderwerpen

Tijdens de training komen onder andere onderstaande onderwerpen aan bod:

  • De verschillen en overeenkomsten van functionerings- en beoordelingsgesprekken
  • De Performance Management Cyclus (PMC)
  • Het communicatiemodel en de invloed van je eigen houding
  • Gespreksmodel bij beoordelen
  • Het gesprek voorbereiden
  • Het gesprek van de juiste opbouw en structuur voorzien
  • Bewust gesprekstechnieken inzetten: luisteren, doorvragen en samenvatten
  • Objectief evalueren
  • De STAR-methode als hulpmiddel
  • Feedback geven en ontvangen
  • Omgaan met emoties en weerstand
  • Conclusies trekken en afspraken maken
  • Concrete doelen stellen met SMART

Resultaten

  • Je bent je bewust van de verschillen en overeenkomsten tussen een functioneringsgesprek en beoordelingsgesprek;
  • Je weet hoe je je goed voorbereidt en hoe je de gesprekken moet opbouwen;
  • Je bent in staat om de regie in het gesprek te houden en weet hoe je het gesprek moet sturen;
  • Je kunt beter luisteren, doorvragen en samenvatten om tot de kern te komen;
  • Je bent in staat de kwaliteiten en valkuilen van je medewerkers in kaart te brengen en te analyseren;
  • Je weet om te gaan met emoties en mogelijke weerstand en
  • Je weet welke stappen je moet zetten om ervoor te zorgen dat de gesprekken doeltreffend zijn en motiverend werken.

Wil je getraind worden op één specifiek onderdeel uit de Performance Management Cyclus? Dat kan zeker in de vorm van een privé- of groepstraining op maat. Neem in dat geval contact op via info@learnit.nl of via 020 6369179.

Doelgroep

Deze training is bij uitstek geschikt voor (HR-)managers en leidinggevenden die zich (op bepaalde aspecten) willen bekwamen in het voeren van functionerings- en beoordelingsgesprekken.

Werkwijze

  • Maatwerk staat bij ons centraal: door een telefonisch intakegesprek inventariseert de trainer jouw persoonlijke leerdoelen. Op basis daarvan wordt het definitieve programma van de training bepaald.
  • We vinden een veilige trainingssfeer belangrijk, omdat je je prettig moet voelen bij het experimenteren met nieuwe kennis en vaardigheden. We besteden hier dan ook ruimschoots aandacht aan.
  • We geloven sterk in het doen en ervaren, in plaats van vertellen over de inhoud van trainingen, waardoor al onze trainingen actief van aard zijn.
  • Om de kwaliteit van de training te kunnen garanderen, hanteren wij voor de training een maximale groepsgrootte van acht deelnemers, zodat we het leereffect en rendement kunnen waarborgen.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)