NL Leert Door: subsidie aanvragen & uitleg regeling

NL leert door is een subsidieregeling van de rijksoverheid om de werkgelegenheid tijdens de coronacrisis op peil te houden. Ontdek op deze pagina de mogelijkheden voor jou!


NL leert door subsidie aanvragen voor ontwikkeladvies of omscholing

NL leert door subsidie

NL leert door is een tijdelijke subsidieregeling voor ontwikkeladvies en scholing. Met de NL leert door regeling stelt de overheid 67 miljoen euro beschikbaar in 2020. Wil jij hier ook van profiteren? Bijna iedereen maakt kans op de subsidie, maar er zijn wel een aantal voorwaarden. Dit zijn ze:

Voorwaarden:

  • Je bent tussen 18 en 66 jaar oud.
  • Je hebt een band met de Nederlandse arbeidsmarkt.
  • Je bent werkzoekend, werknemer,zzp-er, flexwerker of ondernemer.
  • Je vraagt een gratis ontwikkeladvies aan bij een loopbaanadviseur
  • De loopbaancoach van jouw keuze is gekwalificeerd en ingeschreven bij NOLOC.
  • Jouw loopbaancoach registreert het coachingstraject en vraagt subsidie aan.

NL leert door Scholing, omscholing, bijscholen

NL leert door scholingstrajecten

De NL leert door subsidie omvat ook (online) scholingstrajecten. Met een gratis scholingstraject kunnen deelnemers hun kennis en vaardigheden trainen. Zo kunnen zij hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten. In december maakt de overheid meer bekend over deze scholingstrajecten. Er is nu nog geen informatie beschikbaar over de gratis scholingstrajecten, hou deze pagina in de gaten als je meer wilt weten. We zullen nieuwe informatie hier aankondigen.

Het maximum aantal ontwikkeladviezen is op 1 december 2020 bereikt. Het gratis ontwikkeladvies is niet meer beschikbaar voor nieuwe aanvragen.


NL leert door ontwikkeladvies

NL leert door ontwikkeladvies

Vanaf 1 december is het opnieuw mogelijk om gratis via de NL leert door subsidieregeling een ontwikkeltraject bij een loopbaanadviseur te volgen. De loopbaancoach levert het ontwikkeladvies-traject en vraagt de subsidie bij de overheid aan. Samen kijk je tijdens het traject naar je kwaliteiten en drijfveren en maak je een plan om je arbeidskansen te vergroten. De vorige subsidie was binnen enkele dagen op. Dus wees er snel bij. Schrijf je nu alvast in!


Veelgestelde vragen

Wat is de NL leert door regeling?

NL Leert door is een regeling die onderdeel is van NOW 2.0. De rijksoverheid heeft 67 euro miljoen beschikbaar gesteld voor ontwikkeladvies en scholing in 2020. Het doel? De werkgelegenheid en arbeidskansen van werkend Nederland vergroten.

Wie komt in aanmerking voor NL leert door subsidie?

Iedereen vanaf 18 jaar tot 66 jaar kan gebruik maken van de subsidieregeling. Het maakt ook niet uit of je werknemer, werkzoekende, flexwerker, zzp-er of ondernemer bent.

Wat houdt het gratis ontwikkeladvies in?

Tijdens een ontwikkeladvies-traject ga je samen met een gekwalificeerde loopbaancoach op zoek naar je kwaliteiten en drijfveren. Vervolgens stellen jullie samen een actieplan vast. Het belangrijkste doel is om jouw persoonlijke arbeidsmarktpositie te verbeteren. Dit ontwikkeladvies is daarom altijd maatwerk.

Wat zijn de kosten van het ontwikkeladvies?

Het ontwikkeladvies is gratis. De loopbaancoach registreert jouw deelname bij het overheidsloket en krijgt de subsidie voor het traject uitgekeerd. Je dient het coachingstraject wel volledig af te maken.

Wat zijn de kosten van het ontwikkeladvies?

Voor deelnemers zijn hier geen kosten aan verbonden als het traject geheel wordt doorlopen. Wanneer iemand het traject niet af maakt, worden de kosten die al gemaakt zijn in rekening gebracht. De loopbaancoach ontvangt namelijk alleen subsidie voor een afgerond traject.

Is de inschrijving vrijblijvend?

Zolang jij voor 30 november via de mail doorgeeft dat je van de inschrijving afziet, zit je nergens aan vast. Het is tot die tijd namelijk een voorinschrijving, 1 december zal de subsidie pas worden aangevraagd.

keyboard_arrow_upTerug naar boven

119.302 ervaringen

Voor elke ingevulde ervaring doneert Springest €1 aan Stichting Edukans.

Extra kenmerken: