MfN-basisopleiding Mediation

Niveau
Tijdsduur
Logo van Result Mediation
Opleiderscore: starstarstarstarstar 9,5 Result Mediation heeft een gemiddelde beoordeling van 9,5 (uit 4 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

9,5
Gemiddeld cijfer voor MfN-basisopleiding Mediation
Gebaseerd op 4 ervaringen Lees alle ervaringenchevron_right
starstarstarstarstar_half
Pascal Spijkerman
9
MfN-basisopleiding Mediation

"Enorm positief over deze opleiding! Op compacte wijze de theorie verrijken met veel praktische oefeningen. Dit zorgt ervoor dat je continu bezig bent met oefenen, bijschaven en beter worden. En dit alles in een vertrouwenwekkende en informele sfeer met docenten die verschillende perspectieven inbrengen. Kortom, wat mij betreft een echte aanrader! " - 03-04-2020 13:21

"Enorm positief over deze opleiding! Op compacte wijze de theorie verrijken met veel praktische oefeningen. Dit zorgt ervoor dat je continu b… alles lezen - 03-04-2020 13:21

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Result Mediation biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: 's-Hertogenbosch, Alkmaar, Almere / Lelystad, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Breda, Delft, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Drachten, Ede, Eindhoven, Emmen, Enschede, Gouda, Groningen, Haarlem, Haarlemmermeer, Heerenveen, Hilversum, Leeuwarden, Leiden, Maastricht, Middelburg, Nijmegen, Roermond, Rotterdam, Terneuzen, Tilburg, Utrecht, Veenendaal, Venlo, Westland, Zaanstad, Zoetermeer, Zwolle

Beschrijving

MfN-basisopleiding mediation

Mediation wordt steeds vaker ingezet om conflicten te voorkomen en op te lossen. Result Mediation is het grootste mediationkantoor van Nederland. Onze MfN-basisopleiding Mediation is een kwalitatief hoogwaardige opleiding waarin onze kennis en praktijkervaring samenkomen.

De vaardigheden van een succesvol mediator ontwikkel je het best met een intensief en aaneengesloten programma. Door de compacte vorm van onze MfN-basisopleiding Mediation ga je in je kern voelen waar het bij mediation om gaat. Met onze drie zeer ervaren mediators en trainers (Dominique Nelissen, Felix Merks, Elsbeth Snieders en Josée van de Laar) ontwikkelt u in twee blokken van drie dagen uw…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Bemiddelingsvaardigheden, Mediation, Strategisch onderhandelen, Onderhandelen (verkoop) en Debatteren.

MfN-basisopleiding mediation

Mediation wordt steeds vaker ingezet om conflicten te voorkomen en op te lossen. Result Mediation is het grootste mediationkantoor van Nederland. Onze MfN-basisopleiding Mediation is een kwalitatief hoogwaardige opleiding waarin onze kennis en praktijkervaring samenkomen.

De vaardigheden van een succesvol mediator ontwikkel je het best met een intensief en aaneengesloten programma. Door de compacte vorm van onze MfN-basisopleiding Mediation ga je in je kern voelen waar het bij mediation om gaat. Met onze drie zeer ervaren mediators en trainers (Dominique Nelissen, Felix Merks, Elsbeth Snieders en Josée van de Laar) ontwikkelt u in twee blokken van drie dagen uw basishouding als mediator en uw mediationvaardigheden.

U wordt intensief getraind in alle aspecten van mediation. U oefent veelvuldig in de rol van mediator. U ervaart hoe het is om mediator te zijn en wat mediation met partijen doet. U leert te focussen op wensen in plaats van op verwijten en u helpt mensen van standpunten naar de achterliggende belangen te bewegen. U krijgt inzicht in uw eigen houding in een conflict, uw kracht en uw valkuilen als mediator.

Meelopen met een ervaren mediator

U loopt in de opleiding twee dagen in een actieve rol mee met een ervaren mediator van Result Mediation. Wij zijn de enige opleider in Nederland die dit kunnen aanbie
den. Onze mediators werken fulltime en doen op jaarbasis ieder meer dan 120 zaken. Door mee te lopen met één van onze mediators doet u een schat aan ervaring op. Ervaring die u weer kan gebruiken bij het praktijkexamen van de MfN.

Onze erkende basisopleiding biedt u de mogelijkheid toe te treden tot het MfN-register.
De groepsgrootte varieert van 10 t/m 18 personen. Het 1e blok wordt verzorgd door twee trainers. In het 2e blok wordt uitgegaan van één trainer op maximaal 5 deelnemers. Hierdoor is er veel ruimte voor coaching en feedback van de individuele deelnemers.

Programma

Blok I  (3 dagen, op locatie met hotelovernachtingen)
Mediation betekent dat partijen hun onderhandeling voortzetten onder leiding van een mediator. Veel van wat belangrijk is voor onderhandelen, is dat ook voor mediation. Een mediation is immers niets anders dan een begeleide onderhandeling. Daarom richten we de aandacht in het eerste blok op die aspecten van onderhandelen die voor mediation relevant zijn. Aan de orde komen de Harvard-onderhandelingsmethode, conflicttheorie en de toepassing ervan, communicatie, creativiteit, macht en invloed en effecten van de basishouding gekoppeld aan persoonlijke integriteit.
De theorie wordt bondig uiteengezet. Vervolgens krijgt u als deelnemers volop de gelegenheid de essentie van de theorie aan den lijve te ondervinden en ermee te experimenteren. Hiervoor worden specifieke oefeningen en rollenspellen gebruikt die ten dele met video worden nabesproken.

Blok II (3 dagen, op locatie met hotelovernachtingen)
In dit blok wordt de aandacht volledig op het mediationproces gericht. In zes cases komen alle fasen van het proces aan de orde. Al doende komen structuur, vereiste basishouding en sociale vaardigheden uitgebreid aan de orde. U oefent intensief en veelvuldig in de rol van mediator. Daarnaast is er aandacht voor zaken als registratie, PE-activiteiten, ethiek en de institutionele kant van mediation.

Juridische dag (1 dag)
Tijdens de juridische dag gaan we uitgebreid in op de juridische aspecten van mediation

Praktijkdagen (2 dagen of 4 mediationgesprekken)
U loopt twee dagen mee met een ervaren mediator van Result Mediation, tijdstip nader te bepalen. De mediator zal steeds met u de gesprekken voorbespreken en aan het eind van de dag kort nabespreken.

Docenten

mr. Josée van de Laar

Josée van de Laar studeerde rechten aan de Universiteit van Amsterdam en trad direct na haar studie in dienst van een groot advocatenkantoor waar ze zich specialiseerde in het verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht.

Vanaf 1996 is zij als partner, advocaat en – sinds 2003 – MfN-registermediator verbonden aan Beer Advocaten dat zich volledig toelegt op de behandeling van zaken op het gebied van aansprakelijkheidsrecht en personenschade waarbij uitsluitend voor slachtoffers wordt opgetreden. Zij is lid en bestuurlijk actief in verschillende organisaties in het letselschadeveld. Daarnaast maakt zij deel uit van de Raad van Discipline in het ressort Amsterdam.

Josée van de Laar is een warm pleitbezorgster van het gebruik van mediation in de letselschadewereld en heeft een grote bijdrage geleverd aan het introduceren van mediation in dit veld, waarvoor zij in 2013 de PIV-giraffe heeft gekregen. Ze is MfN-registermediator en heeft een groot aantal mediations op haar naam staan. Vanaf 2009 heeft zij het zwaartepunt van haar praktijk verlegd: zij treedt nu voornamelijk op als mediator.

mr. Felix Merks

Felix Merks is oprichter en directeur van Result Mediation, met ruim 1200 mediations per jaar de grootste aanbieder van mediation in Nederland. Felix is een ervaren mediator, trainer en adviseur bij complexe onderhandelingen. Hij is gespecialiseerd in zakelijke (aandeelhouders-) conflicten en conflicten tussen bedrijven en overheden.

Als bestuurslid van stichting Nalatenschapsmediation richt hij zich daarnaast op het oplossen van conflicten in familiebedrijven. Hij is Master of Dispute Resolution (UvA) en is opgeleid tot trainer in onderhandelstrategie en vaardigheden aan Harvard Law School. Voor de start van Result ADR in 2004 vervulde Felix diverse commerciële managementfuncties bij internationale bedrijven.

drs. Dominique Nelissen

Dominique Nelissen studeerde arbeids- en organisatiepsychologie in Amsterdam en bestuurlijke informatiekunde in Tilburg. Tot 1999 werkte hij op het gebied van human resources binnen het bankbedrijf en binnen advocatuur, accountancy en management consultancy. Hij deed dat vanuit verschillende rollen: als organisatieadviseur en als HR-eindverantwoordelijke. In 1999 startte hij als zelfstandig adviseur, MfN Registermediator en trainer.

Als trainer is hij gespecialiseerd in samenwerken, onderhandelen en mediation. Als mediator is hij voornamelijk actief op de volgende gebieden: werkgever-werknemer, samenwerkingsproblemen waaronder maatschappen, en letselschadezaken. Als adviseur werkt hij op de gebieden HR en samenwerken en conflictmanagement en rekent grote professionals-organisaties tot zijn cliënten: advocaten, notarissen, fiscalisten, organisatieadviseurs en procesmanagers. Op het gebied van mediation publiceerde hij enkele keren.

drs. Elsbeth Snieders

Elsbeth Snieders is senior mediator en trainer met een economische achtergrond.

Elsbeth begon haar carrière bij General Electric Company als financial analyst. Na bijna vier jaar GE maakte zij de overstap naar De Nederlandsche Bank. Waar zij verschillende functies vervulde en bij verschillende veranderingsprocessen betrokken was. In 2007 ronde zij de postdoctorale opleiding tot mediator/ADR specialist aan het Amsterdams ADR instituut af waarna zij in Singapore als mediator aan de slag ging.

In 2009 werd zij geaccrediteerd bij het Singapore Mediation Centre en werd daar actief als mediator, assessor en coach. Tevens deed zij daar regelmatig mediations bij het Subordinate Court. Daarnaast werkte ze als consultant bij Pluris Value een adviesbureau op het gebied van onderhandelen en changemanagement. Ze heeft verschillende senior professionals gecoacht en getraind in onderhandeling, bemiddeling en verandermanagement.

Aantal deelnemers

Maximaal 18, minimaal 10

Voor wie

Bestemd professionals die mediator willen worden of onderhandelings- en mediationvaardigheden willen opdoen. Onze deelnemers komen uit het bedrijfsleven, de zakelijke dienstverlening, de overheid , de zorg en het politiek en openbaar bestuur.  Ze werken als directielid, manager, HR-adviseur, vertrouwenspersoon, klachtenfunctionaris, burgemeester, wethouder, advocaat, fiscalist, notaris, rechter, organisatieadviseur, bedrijfsjurist, en proces- en projectmanager.

Locatie

U verblijft tijdens de 7 trainingsdagen in de bosrijke omgeving van kasteel de Vanenburg in Putten.

Opleidingsduur

De opleiding bestaat uit 22 dagdelen verdeeld over 9 dagen:

  • 6 dagen training (twee blokken van 3 dagen – 16 dagdelen)
  • 1 juridische dag (2 dagdelen)
  • 2 dagen meelopen met arbeidsmediator van Result Mediation (4 dagdelen)

Taal

Nederlands

Kosten

€ 3950,–  MfN-basisopleiding Mediation

€ 1000,– locatiekosten

U kunt ook alleen de zesdaagse training ‘Van onderhandelen naar mediation’ volgen, dan betaalt u € 3555,- en  € 945 locatiekosten

De dagen zijn geheel verzorgd inclusief overnachtingen en diners in de bosrijke omgeving van kasteel de Vanenburg in Putten.

U dient zelf het Handboek mediation aan te schaffen.

Punten

KNB 54 punten, voor de NOvA ontvangt u een deelname certificaat van 49 punten.

Kennismakingsgesprek

Als u behoefte heeft aan meer informatie over de opleiding dan kunt u altijd een afspraak maken voor een individueel en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Voor vragen en/of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met Iris Ydema 020-205 02 51 of Dominique Nelissen 06-20 39 23 63.

Quotes van deelnemers:

“Deze training stond al langer op mijn bucket list. Eerst ontregelen en dan inregelen. Wat ben ik blij dat ik ben geweest.”

“Ik vond het echt een toptraining.’’

“De verschillende aanpak van de drie docenten had een duidelijke meerwaarde. Een goede combinatie.’’

“Compact format werkt heel goed. Heb me als een spons volgezogen.”

“Confronterend en leerzaam met drie trainers met aanvullende aanpakken, veel oefenen is goed, daar leer je het meeste van. Geen last gehad van mijn allergie voor soft skills.”

“Supergaaf, goed, veel verdieping. Ik ben een stuk verder. Dit gaat werken.”

“Intens en inspirerend. Uiteindelijk valt alles op zijn plek.”

“Wat kun je veel met elkaar bereiken in een veilig leerklimaat. Aangenaam verrast en veel geleerd. Veel gelachen trouwens ook.”

Result Mediation biedt een breed trainingsprogramma in mediation, conflictmanagement en onderhandelen. Een programma waarmee wij professionals vaardiger willen maken in onderhandelen en om zelf conflicten op te lossen. Waarom Result Mediation? Met 1200 mediations per jaar is Result Mediation marktleider in Nederland. Wij zitten dicht op de praktijk en werken alleen met zeer ervaren praktijkdocenten.

9,5
Gemiddeld cijfer voor MfN-basisopleiding Mediation
Gebaseerd op 4 ervaringen
starstarstarstarstar_half
Pascal Spijkerman
9
MfN-basisopleiding Mediation

"Enorm positief over deze opleiding! Op compacte wijze de theorie verrijken met veel praktische oefeningen. Dit zorgt ervoor dat je continu bezig bent met oefenen, bijschaven en beter worden. En dit alles in een vertrouwenwekkende en informele sfeer met docenten die verschillende perspectieven inbrengen. Kortom, wat mij betreft een echte aanrader! " - 03-04-2020 13:21

"Enorm positief over deze opleiding! Op compacte wijze de theorie verrijken met veel praktische oefeningen. Dit zorgt ervoor dat je continu b… alles lezen - 03-04-2020 13:21

John Spreeuw
starstarstarstarstar_half
John Spreeuw
Business Consultant en Tenderadvies, Mfn-Registermediator
9
MfN-basisopleiding Mediation

"De opleiding bestaat uit een goede theoretische basis gecombineerd met veel oefenen van basisvaardigheden. De begeleiding door meerdere trainers garandeert voldoende persoonlijke aandacht. Aangevuld met een praktijkstage. De opleiding geeft vertrouwen. " - 10-09-2018 09:59

"De opleiding bestaat uit een goede theoretische basis gecombineerd met veel oefenen van basisvaardigheden. De begeleiding door meerdere trai… alles lezen - 10-09-2018 09:59

Marjanne van Loon
starstarstarstarstar
Marjanne van Loon
MfN Register Mediator
10
MfN-basisopleiding Mediation

"Vanuit een brede HR achtergrond gekozen om Mediator te worden. Daar sloot deze opleiding top op aan. Doordat ik ook kon meelopen met een Mediator om e3varing op te doen, gelijk de kennistoets en live assessment kunnen halen voor mijn MfN registratie. Zeer goede opleiding!" - 06-09-2018 14:56

"Vanuit een brede HR achtergrond gekozen om Mediator te worden. Daar sloot deze opleiding top op aan. Doordat ik ook kon meelopen met een Med… alles lezen - 06-09-2018 14:56

starstarstarstarstar
Robert Jan Hylkema
Directeur
10
MfN-basisopleiding Mediation

"Fantastische opleiding, in mijn 25 jaar werkervaring zijn er maar een paar trainingen blijven hangen- dit is er één van. Veel interactie, niet alleen theorie maar ook voelen wat onderhandelen en mediation is." - 06-09-2018 09:50

"Fantastische opleiding, in mijn 25 jaar werkervaring zijn er maar een paar trainingen blijven hangen- dit is er één van. Veel interactie, ni… alles lezen - 06-09-2018 09:50

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)